Tindevegleder

Neste opptak er våren 2017, for studiestart høsten 2017.

Norske Tindevegledere (NORTIND) er medlem av det internasjonale tindeveglederforbundet. NORTIND tar opp rundt 10 nye medlemmer for kvalifisering annet hvert år. Gjennom samarbeidet med Høgskulen i Volda gir utdannelsen både formell kompetanse til å jobbe med fjellføring og kurs i hele verden og 90 studiepoeng innenfor høyere utdanning.

 • Organisering

  Deltid
  Samlingar
 • Studiepoeng

  90
 • Søknadsfrist

  15. mars 2017
 • Startsemester

  Haust

Studieinnhald

Kvalifiseringen går over tre år og omfatter en lang rekke tema knyttet til natur og mennesker i forbindelse med klatring, bre og ski. Lærere/vegledere på kursene er godkjente tindevegledere, i tråd med Nortinds internkontroll. 

Studiet er bygget opp med to studieemner:

 • Tindeveglederkandidat (60 stp)  
 • Tindevegleder (30 stp) 

Les studie- og emneplaner for mer informasjon.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse og bestått Nortind opptaksprøve (sjå www.nortind.no). Du søker til studiet på Nortind sine nettsider.

Undervisningsmåtar og vurderingsordningar

Kvalifiseringen inneholder ca 15 ukelange kurs som avholdes ulike steder i Norge og i Alpene. I løpet av kvalifiseringstiden er det krav om 10 uker praksis og dokumentert egenutvikling.

Aktuelle yrke og vidare studium

Godkjente Tindevegledere/førere er kvalifiserte til å veilede og føre i en særskilt form for friluftsliv, nemlig det bratte friluftslivet-tindefriluftslivet. De er eksperter på klatring, brevandring, fjellskigåing, bratt skikjøring og skredvurdering.